artikkeli

artikkeli

artikkeli 150 150 Woke Up

[13.49, 9.5.2023] Sari: ANNETAAN LASTEN KASVAA JA KEHITTYÄ YKSILÖINÄ

Onko tämänhetkinen seksuaalikasvatus sateenkaari-ideologioineen, jota opetetaan päiväkodin pienokaisista lähtien alakouluasteisille lapsillemme tarkoituksenmukaista ja heidän mielenterveydelle hyväksi? Lapsen identiteettihän, oma minä ja kehon kuva ovat vasta kehittymisvaiheessa ja lapsen seksuaalikasvatushan on kuulunut ennen koulujen terveydenoppitunnille.

Pieni lapsi ei ole edes kerennyt tutustua omaan kehoonsa, kun jo aletaan opettaa hänelle seksuaaliopetusta. Vaarana tässä saattaa piillä se, että lapsen pää menee pyörälle tästä kaikesta.

Setan opetukset ala-asteikäisille oppilaille saattavat myös herättää huolta vanhemmissa siitä, pyritäänkö lasta ohjaamaan pois heteroseksuaalisuudesta, pois perinteisestä nainen- ja miessuhteesta. Nythän on tullut tietoomme varhaiskasvattajilta suositus, ettei 1.6. alkaen käytettäisi enää tyttö- eikä poikasanaa päiväkodeissa, joten huoleen lienee aihetta. Tasa-arvolakimme ja perustuslailliset oikeutemme takaavat kaikille oikeuden edelleen käyttää tyttö- ja poikasanoja kuitenkin.

12-vuotta täyttäneiden lasten oikeus päättää itse hormoni- ja testosteronihoidoista vanhempien tietämättä, sisältää suuren riskin lasten vakavien mielenterveysongelmien synnylle. Puberteetin tullessa lapsen kohdalle, usein mieli muuttuu ja silloin on jo myöhäistä katua. Moni lapsi ja nuori katuukin myöhemmin ottamiaan sukupuolenvaihdosleikkauksia. Lapsen ikä tulisi nostaa 18-vuoteen, jolloin hän on täysi-ikäinen lainkin edessä.

Ei liene myöskään tarkoituksenmukaista lapsen esiintyä Drag esityksissä. Helsingin Malmitalolla peruutettiin 14.4. sinne esitettäväksi aiottu Drag Kids dokumentti elokuva. Siinä 12-vuotias poika tanssi ketamiinin vaikutuksen alaisena. Dokumentti oli tarkoitettu aikuisille K -18. Vähäpukeisten alaikäisten katselu aikuisten toimesta on nimittäin laissa tuomittua, johon löytyy rikoslain pykälä.

Lapsen tulisi saada kasvaa ja kehittyä yksilönä rauhassa. Lapset kehittyvät yleensä eri aikaan. Uteliaisuus seksuaalisuuteen syntyy, kun lapsi tai nuori on itse siihen kypsä. Yhteiskunnan ei siis pidä lähteä puuttumaan eikä aikaistamaan pientä lasta seksuaalisuuteen, vaan antaa hänen leikkiä ja kasvaa rauhassa. Lapsen vanhemman roolia ei pidä unohtaa varsinaisena huoltajana. Yhteiskunta ei sitä ole eikä huoltajan roolia sen pidä ottaakaan.

Woke up 2024 ry
Toiminnanjohtaja Sari Hämäläinen